Openingsuren vandaag :

         00:00 -> 00:00
Gesloten... +31 202 103 618
TecTronic Feesttenten - Kwalitatieve partytenten!

Tel. +31 202 103 618

Artikel toegevoegd aan je winkelwagentje

Soorten partytenten

Als leek ziet u door het bos de bomen niet meer; verschillende termen worden vaak door elkaar gebruikt. Welke tent moet ik nu feitelijk kopen? En wat is het verschil tussen al die soorten?

Gewone partytenten / feesttenten
Een normale partytent of feesttent kan u best zien als een stalen constructie met dak en zijwanden, zodat de ruimte volledig kan worden afgesloten. Het doek of zeil kan uit diverse materialen zijn vervaardigd: PE (PolyEthyleen), PVC, polyester met PVC coating, ... Veel voorkomende afmetingen zijn 4x4, 4x6, 4x8, 5x8, 6x6, 6x8, 5x10 en 6x12. Dit type tent wordt het vaakst gekozen voor communiefeestjes, tuinfeestjes,…

Pagodetenten / pyramidetenten
Pagodetenten zijn tenten met een hoog puntdak. Ze bestaan dikwijls uit zwaar PVC zeil en aluminium buizen en vallen daardoor onder het professioneel assortiment. Wij bieden deze tent aan in afmeting 5x5. Dankzij zijn unieke vorm oogt deze tent extra feestelijk en stijlvol!

Stertenten
Stertenten zijn tenten die letterlijk worden opgespannen… Slechts één centrale paal in het midden van de tent ondersteunt de constructie, terwijl het dakzeil strak wordt getrokken naar buiten toe. Trendy en hip design! Deze tent raden we enkel aan bij occasioneel gebruik en is ideaal voor een kortdurend evenement. Doordat het frame maar bestaat uit één enkele paal is een stertent extra gevoelig voor wind.

Gazebo / paviljoen / prieel
Een gazebo is een Engelse term voor tuinpaviljoen. Simpel gesteld is een paviljoen een constructie met dak om onder te schuilen voor regen en/of zon. Het verschil met een traditionele partytent is niet altijd makkelijk te onderscheiden. Eigenlijk is een tuinpaviljoentje bedoeld voor licht gebruik aangezien de zeilen gemaakt zijn van polyester (stof, wel waterdicht). Een paviljoen is vooral geschikt voor een beperkt aantal mensen. Onze 3x3 tuinpaviljoen is heel geliefd bij mensen die de tent tijdens de zomermaanden een aantal weken laten staan.

Kadertenten / spantenten
Dit zijn meestal grotere tenten met modulaire opbouw. Ze zijn gemaakt van stevige materialen, zoals zwaar PVC doek en een sterk aluminium frame. Kadertenten zijn geschikt voor de verhuur en voldoen veelal aan de strengste eisen qua veiligheid (brandvertragend). Bovendien is dit type tent uiterst geschikt voor langdurige opslag en permanent gebruik. De zware pvc zeilen glijden in de keders van het frame waardoor de constructie staat als een huis.

Vouwtenten / plooitenten / scharniertenten / harmonicatenten / schaartenten
Vouwtenten zijn eenvoudig en heel snel op te zetten zelfs door één persoon, en dit dankzij het slimme vouwsysteem. In geen tijd is de harmonicatent gebruiksklaar en hij is ook vlug terug op te bergen (easy up - easy down). Het scharniersysteem zorgt voor een compacte, draagbare verpakking. Het is de ideale promotietent voor events zoals beurzen, markten, evenementen, .... Gangbare afmetingen zijn 3 x 3 m, 3 x 4,5 m, 4 x 4 m, 3 x 6 m en 4 x 8 m.

Veilig betalen

Veilig Online Betalen