Openingsuren vandaag :

         10:00 -> 12:30
         13:00 -> 18:00
Gesloten... +32 (0)51 54 54 25
TecTronic Feesttenten - Kwalitatieve partytenten!

Tel. +32 (0)51 54 54 25

Artikel toegevoegd aan je winkelwagentje

Verankering van uw partytent

Bij het plaatsen van een partytent dient u altijd na te denken over hoe u deze gaat vastleggen (of verankeren). Een niet of onvoldoende verankerde tent kan door hevige wind makkelijk worden opgetild en een eind verder worden neergesmeten. Voorkomen is dus beter dan genezen! Verankeren doet u het best met Optimale, degelijke en goede verankering partytent scheerlijnen of spanbanden in combinatie met stevige, aangepaste haringen of schroefogen.

Optimaal vastleggen doet u zo:
Als u uw partytent gaat vastleggen, voorzie dan minstens een verankering zoals op de foto hiernaast. Hierbij wordt elke hoek van de tent vastgelegd mbv een stevige spanband en een zware T-haring. De spanbanden worden onder een hoek van 45 graden getrokken zodat de tent zowel links/rechts als voor/achter stevig komt te staan. Hierbij dient u altijd op het frame te trekken, dus nooit louter op het zeil.

Tenten in de maat 4x6 en groter worden best aanvullend verankerd met bijkomende spanbanden en haringen op de langste zijde.Een gouden tip: u kan nooit te veel verankeren!


Verankering op gras of harde aardegrond:
Wanneer uw partytent op een gazon komt te staan, dan is de verankering eenvoudig te doen met behulp van stevige haringen of piketten in combinatie met scheerlijnen, touwen of spanbanden. Ook heel handig voor plaatsing op het gras zijn schroefharingen. Deze spiraalharingen kunnen nog meer trekkracht verdragen dan rechte standaard haringen. Zitten er veel stenen of andere verhardingen in de grond, dan zijn schroefharingen geen optie, maar dient u sterke V- of T-haringen van 60 cm te gebruiken. Gebruik onze haringlifter om deze lange t-haringen terug uit de grond te trekken.

spanband 5 m T-haring 50 cm


Verankeren op een vaste ondergrond zoals op beton, uw oprit of het terras:
Bij een verharde ondergrond zoals de straat, klinkers of tegels is verankeren wat lastiger. In dat geval kan u opvulbare gewichten gebruiken of nog beter schroefogen. De gewichten moeten gevuld worden met water of zand. Zo bekomt u een gewicht van 10 kg per poot. Schroefogen zijn nog veel sterker dan voetgewichten, maar dan moet u kunnen boren in de ondergrond. Is dat niet mogelijk, wees dan creatief en gebruik bijvoorbeeld eens de trekhaak van uw wagen of een boom als verankeringspunt. Lees meer over het vastleggen van uw tent op terras of oprit op de informatiepagina.

voetgewicht schroefoogTIP: verankeren met scheerlijnen vergt extra ruimte rondom de tent (+/- 1 meter). Deze ruimte kan u uitsparen door binnenin de partytent te verankeren.

Belangrijke opmerkingen: een feesttent zonder of met onvoldoende verankering (bijvoorbeeld alleen de pootjes vastgemaakt, of te weinig haringen in functie van de grootte van uw tent en de weersomstandigheden) is altijd af te raden, tenzij er totaal geen wind is. Wij raden ook aan om uw tent af te breken wanneer er meer dan 60 km/uur wind is (+/- 7 Beaufort) of wanneer er meer dan 5 cm sneeuw valt. U bent immers altijd zelf verantwoordelijk in geval van schade aan uw tent of eigendommen van derden. Dergelijke schade valt nooit onder garantie.

Veilig betalen

Veilig Online Betalen